Elektrische fietsinformatiedag gemeente Drimmelen

 

De gemeente Drimmelen organiseert op donderdag 21 september in Wagenberg bij Sporthal Driedorp voor de derde keer op rij een leerzame en gezellige informatiedag rondom de elektrische fiets. De informatiedag is bedoeld voor 50-plussers uit de gemeente Drimmelen, die al een elektrische fiets hebben of overwegen er één te aanschaffen. De informatiedag wordt georganiseerd door SOAB adviseurs uit Breda. Kosten voor deelname zijn vijf euro. De lunch wordt voor u verzorgd.

 Doel van de informatiedag is de behendigheid en vaardigheid van fietsers met een gewone of een elektrische fiets te vergroten en zo de kans op een ongeval of valpartij te verkleinen. Onder het genot van koffie of thee wordt u geïnformeerd over de grootste fietsrisico’s en krijgt u uiteenlopende tips om uw veiligheid in het verkeer te vergroten. Daarnaast worden aan de hand van voorbeelden de voor- en nadelen van de elektrische fiets besproken. Ook zijn er handige tips voor diegene die overwegen een elektrische fiets aan te schaffen. Ook worden reactie- en balanstesten uitgevoerd. Tijdens enkele oefeningen op een uitgezet parcours kunt u vervolgens onder begeleiding van fietscoaches een fietsvaardigheidscheck uitvoeren. Daarbij wordt gekeken waar voor u het grootste valrisico in schuilt. Als u nog geen elektrische fiets heeft of op zoek bent naar een nieuwe elektrische fiets, dan kunt u ter plaatse ook meerdere elektrische fietsen uitproberen. De dag wordt afgesloten met een korte fietstocht door Wagenberg.

 Als u zich voor de dag wilt aanmelden, dient u onderstaande gegevens in te vullen en te verzenden. U krijgt dan circa 10 dagen voor de fietsinformatiedag per mail nader bericht over uw aanmelding en ontvangt daarbij de nadere gegevens over de informatiedag. Breng gerust uw partner of een vriend of vriendin mee. Maar denk er wel aan, dat uw partner, vriend of vriendin zich ook moet aanmelden (i.v.m. aantal zitplaatsen en de lunch). Dank u wel voor uw interesse in de fietsinformatiedag.

 

aanmelden voor de e-biketraining in Drimmelen
Sending