Elektrische fietsinformatiedag Rijkevoort 2024

LET OP: De elektrische fietsinformatiedag van 25 april te Rijkevoort wordt verplaatst naar latere datum. Door het wisselvallige weer van de afgelopen weken is het aantal aanmeldingen op dit moment namelijk nog te laag om de dag door te laten gaan. Ondertussen blijft de deelnemerswerving wel gewoon doorgaan. U kunt zich hieronder aanmelden. Na uw aanmelding ontvangt u binnen twee weken van ons per e-mail bericht over de nieuwe datum.  

De gemeente Land van Cuijk, Welzijn Ouderen Boxmeer (WOB) en KBO Rijkevoort organiseren op donderdag 25 april in Dorpshuis De Poel te Rijkevoort een leerzame en gezellige informatiedag rondom zowel de gewone als de elektrische fiets. De informatiedag is bedoeld voor 55-plussers die hun veiligheid in het verkeer willen vergroten en/of zich willen laten informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de elektrische fiets. SOAB WURX, die veel ervaring heeft met het organiseren van dit soort dagen, is gevraagd de dag te verzorgen.

 Doel van de informatiedag is de behendigheid en vaardigheid van fietsers met een gewone of een elektrische fiets te vergroten en zo de kans op een ongeval of valpartij te verkleinen. Onder het genot van koffie of thee wordt u geïnformeerd over de grootste fietsrisico’s en krijgt u uiteenlopende tips om uw veiligheid in het verkeer te vergroten. Daarnaast worden aan de hand van voorbeelden de voor- en nadelen van de elektrische fiets besproken. Ook zijn er handige tips voor diegene die overwegen (opnieuw) een elektrische fiets aan te schaffen. Ook worden reactie- en balanstesten uitgevoerd. Tijdens enkele oefeningen op een uitgezet parcours kunt u vervolgens onder begeleiding van fietscoaches een fietsvaardigheidscheck uitvoeren. Daarbij wordt gekeken waar voor u het grootste valrisico in schuilt. Als u nog geen elektrische fiets heeft of op zoek bent naar een nieuwe elektrische fiets, dan kunt u ter plaatse ook meerdere elektrische fietsen uitproberen van een lokale rijwielhandelaar.

Omdat de fietsen van de deelnemers ter plaatse ook beoordeeld worden op een goede zithouding, is het wenselijk dat u op uw eigen elektrische of gewone fiets komt. In de middag wordt er op de eigen fiets ook een korte fietstocht gemaakt.

 Als u zich voor de dag wilt aanmelden, dient u onderstaande gegevens in te vullen en te verzenden. U krijgt dan circa een week voor de fietsinformatiedag per mail nader bericht met daarin de verdere gegevens over de informatiedag. Breng gerust uw partner of een vriend of vriendin mee. Maar denk er wel aan, dat uw partner, vriend of vriendin zich ook moet aanmelden (i.v.m. aantal zitplaatsen en de lunch).

 Dank u wel voor uw interesse in de fietsinformatiedag.

aanmelden voor de e-biketraining in Boxmeer 2024
Sending